MENIU

Cum arată cel mai nou costum de astronaut de la NASA, cu care poți sta pe Lună (VIDEO)

Cea mai nouă apariție în materie de îmbrăcăminte lunară a fost expusă la Centrul Spațial Johnson din Houston, în timpul unui eveniment organizat pentru presă și studenți de Axiom Space, compania texană contractată de NASA pentru a realiza costume pentru Artemis, succesorul programului lunar Apollo.

Misiunea Artemis I, lansarea inaugurală a puternicei rachete de ultimă generație a NASA și a noii sale nave spațiale Orion, recent construite, într-un zbor de testare fără echipaj în jurul Lunii și înapoi, a fost finalizată cu succes în decembrie.

NASA și Agenția Spațială Canadiană intenționează să anunțe cei patru astronauți aleși să zboare încă de anul viitor în cadrul Artemis II pentru a orbita Luna.

Acest zbor, dacă va avea succes, va deschide calea pentru o expediție planificată de astronauți Artemis III către suprafața lunară - prima expediție cu astronauți la polul sud al Lunii. Aceasta va fi și prima misiune în care o femeie va fi trimisă pe Lună.

NASA promite că misiunile Artemis ulterioare vor include prima persoană de culoare pe Lună.

Programul, numit după sora geamănă a lui Apollo din mitologia greacă, are ca scop final stabilirea unei baze lunare durabile, ca o piatră de hotar pentru viitoarea explorare umană a planetei Marte.

Șeful NASA, Bill Nelson, a declarat că noile costume spațiale „vor deschide oportunități pentru mai mulți oameni de a explora și de a efectua cercetări științifice pe Lună decât până acum”.

 

Mai multe articole despre:
nasa costum spatial astronaut luna zbor luna