MENIU

Cum ar putea să îl lase "statul paralel" fără minister pe Andrușcă

Din trei linii, organigrama Ministerului Economiei va fi modificată drastic, în așa fel încât toate direcțiile vor fi subordonate directorului de cabinet al ministrului economiei, Dănuț Andrușcă, potrivit hotnews.ro.

Din trei linii, organigrama Ministerului Economiei va fi modificată drastic, în așa fel încât toate direcțiile vor fi subordonate directorului de cabinet al ministrului economiei, Dănuț Andrușcă, potrivit hotnews.ro. Ministrul nu va mai avea în subordine ministerul, fiind, practic, izolat. Din mai 2018, șeful său de cabinet este Dorin Ionuț Grosu, care, potrivit CV-ului oficial, este colonel în rezervă, specializarea servicii secrete, susține sursa citată.

În trecut, a avut mai multe funcții de conducere în Ministerul de Interne. În 2013 a fost adjunct Șef Diviziune - Direcția Generală de Informații și Protecție Internă și are o diplomă de licență obținută la Institutul Național de Informații - SRI. Acest transfer de putere de la ministru la șeful său de cabinet este posibil prin modificarea organigramei, prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat și pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, mai susține sursa citată.

Această intenție a Ministerului Finanțelor contrazice poziția publică a actualiei coaliții de guvernare față de așa-numitul "stat paralel". Chiar șeful PSD Liviu Dragnea s-a declarat, de multe ori, luptător împotriva statului paralel. În luna august, la Antena 3, Liviu Dragnea i-a dat chiar și o definiție: "Statul paralel este format din oameni care sunt în conducerea unor instituții, unii în conducerea SRI, la SIE nu mai sunt. În conducerea SPP, în parchete, în instanțe, din alte servicii secrete din țară. Noi am câștigat câteva bătălii cu statul paralel ".

Citește mai multe pe hotnews.ro!

Mai multe articole despre:
stat paralel Dănuţ Andruşcă