MENIU

Cum a avut de suferit Dragoş Pătraru din cauza lui Florin Călinescu

Realizatorul de la TVR 1, Dragoş Pătraru, a povestit într-un interviu pentru paginademedia.ro, cum a fost refuzat, la 18 ani, de Florin Călinescu, după ce prezentatorul aplicase pentru un post în echipa show-ului Chestiunea Zilei.

"Mergeam și plângeam. Ploua. Nici nu știam pe unde merg. Am plâns jumătate de zi. Călinescu habar nu avea cine sunt. Probabil primea 1.000 de cretini ca mine. Dar m-a ambiționat.

Am fost la Teatrul Giulești, unde filma Florin Călinescu emisiunea Chestiunea Zilei. L-am așteptat să iasă de la filmări. I-am zis ca vreau să intru în echipă, fac orice.

Am zis să ma duc și eu direct la guru, că aveam de atunci ideea să fac ceva pe genul ăsta, late night show. Călinescu m-a intrebat “ce știi să faci? În echipă nu te bag, dar ce știi să faci ?” Am jucat teatru, i-am răspuns. “Altceva, limbi straine?” “Da, franceză”, “Avem nevoie, te băgăm să traduci filme”. Eu nu voiam să traduc, eu voiam să ajung pe post, aveam 18 ani. Să fac ceva, să car măcar o tavă prin platou, să apar pe acolo. Asta a fost aventura că nu a vrut să mă bage atunci în echipă la Chestiunea zilei.

Cred că i-aș povesti că a fost o experiență în viața mea, a fost un om care, prin tot ce a facut în Pro TV, m-a inspirat foarte tare și că am „furat” foarte multe din atitudinea critică, și acele sketch-uri. Am încercat să iau multe lucruri din ce a făcut Florin Călinescu. N-am înțeles de ce n-a continuat, înțeleg acum. Să faci o emisiune în fiecare seară cum a avut el la Pro TV, te ajunge din urmă", a spus Dragoş Pătraru.

Mai multe articole despre:
Florin Călinescu dragoș pătraru