MENIU

Cum a ajuns miliardarul Carlos Slim să construiască metroul din Drumul Taberei

<p>Carlos Slim </p>

Grupul spaniol de construcţii FCC, puternic îndatorat, a ajuns la un acord de refinanţare cu Carlos Slim, la câteva zile după ce a eşuat în încercarea de a încheia o astfel de înţelegere cu investitorul George Soros, miliardarul mexican devenind cel mai mare acţionar al companiei, relatează CNBC.

Grupul FCC, realizează în România, în asociere cu Astaldi (Italia), Delta ACM (România) şi AB Construct (România), lucrările de rezistenţă la secţiunea de metrou Râul Doamnei - Opera (Haşdeu), cu o lungime totală de 6,2 kilometri şi 9 staţii, în baza unui contract atribuit în martie 2011, pentru 918,9 milioane lei, fără TVA.

FCC, cu sediul în Barcelona, este încă afectat de prăbuşirea pieţei imobiliare spaniole, după criza financiară mondială din 2008. Compania a a atras o serie de investitori puternici, dornici să mizeze pe redresarea acestui sector.

Anul trecut, co-fondatorul Microsoft Bill Gates a cumpărat acţiuni la FCC, iar Soros a făcut acelaşi lucru în ianuarie.

Săptămâna trecută, acţionarii FCC au aprobat o majorare de capital în valoare de 1 miliard de euro, în speranţa consolidării capitalului, reducerii datoriilor şi îmbunătăţirii rezultatelor financiare. Mai multe pe Ziarul Financiar.

Mai multe articole despre:
Carlos Slim metrou Drumul Taberei