MENIU

Cum a ajuns Costin Borc ministru al Economiei: Iniţial am crezut că e o farsă

Costin Borc, noul ministru al Economiei, a dezvăluit, miercuri, că atunci când a fost sunat de Dacian Ciolos pentru a i se propune preluarea mandatului a crezut că este o farsă.

"Am ajuns ministru printr-un joc al întâmplării, aș putea spune așa. M-a sunat domnul prim-ministru, vineri, 13. Poate pentru unii o zi de 13 este o zi nefastă, pentru mine a fost o zi foarte fastă. (...) În jurul prânzului, mă sună cineva: 'Buna ziua, domnul Borc?', 'Da', 'Puteţi vorbi?', 'Da', 'Sunt Dacian Ciolos și aș vrea să vorbesc puțin cu dumneavoastra'. Nu vă ascund că, fiind un fan al emisiunilor lui Buzdugan (Daniel Buzdugan, n.red.) când eram mai tânăr, am avut o secundă de strângere, de ezitare, 'De ce mă sună pe mine domnul Ciolos?'", a povestit noul ministru al Economiei la Adevărul Live.
 
Acesta a mai dezvăluit că i-a cerut premierului desemnat timp de gândire.
 
"Am avut o discuție foarte bună cu dânsul la telefon, i-am cerut puțin timp de gândire, înțelegând constrângerile dumnealui pentru că deja anunțase că o să anunțe Guvernul sâmbătă sau duminică. Ne-am văzut în seară aceea, a fost o întâlnire foarte foarte bună, cred că ne-am plăcut reciproc de prima data și am acceptat propunerea dumnealui de a face parte din echipă dânsului", a spus Borc, precizând că știa cine este Dacian Ciolos, dar nu se întâlnise niciodată cu el.