MENIU

Cultul personalității în Maramureș. O nouă plăcuță omagială pentru PSD

Județul Maramureș este invadat de plăcuțe omagiale social-democrate. Încă o dovadă de slugărnicie pentru președintele Consiliului Județean Maramureș. De data aceasta în comuna Săcel. Numele lui Gabriel Zetea apare din nou gravat pe o placă omagială. 

Noul gest de slugărnicie aparține tot unui primar, de data aceasta din coumna Săcel, Gavrilă Dologa.

Acesta a pus pe „Masa Pintii” din localitate, un monument ridicat în memoria lui Pintea Viteazul, și o plăcuță omagială pe care apar, cu poze, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, senatorul PSD Liviu Pop și deputatul PSD Gheorghe Șimon, potrivit presei locale.

Monumentul are inscripţionat şi un motto: „P-aci trecut-o Pintea / Şi Dragoş, şi Bogdan / Ş-o mai trecut ş-or trece / Voinici din acest neam”, „semnat” G. Dologa, edilul din Săcel.

Pe o altă placă, de dimensiuni mai mici, sunt gravate şi numele celor 11 preoţi parohi şi „fii ai satului”, dar nu şi cele ale celor care au ridicat, efectiv, monumentul, 

Plăcuțele au fost realizate din bani publici, informează presa locală.

Un caz asemănător a fost semnalat la începutul săptămânii, odată cu începerea noului an şcolar.

Luni, o plachetă omagială a fost amplasată pe perete, la intrarea în şcoala din Dragomireşti, din Maramureş, prin care primarul mulțumea Guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru renovarea școlii.

Inaugurarea a avut loc în fața mulțimii de elevi, profesori, preoți și consilieri locali, în frunte cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea (PSD), reacție în scandalul plăcii cu numele Vioricăi Dăncilă

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureș, a declarat că placa pe care este inscripționat numele premierului Viorica Dăncilă nu a fost realizată la inițiativa sa. Într-o intervenție la Realitatea TV, acesta a anunțat că placa a fost deja mutată de la școala din Dragomirești într-un loc privat.