MENIU

Culmea intervențiilor de urgență: Ambulanța vine după 4 ore din cauza simulării de cutremur

<p>Un t&acirc;năr ameninţă că se aruncă &icirc;n gol de la etajul 4, &icirc;n Timişoara</p>

Vieţi puse în pericol şi pacienţi lăsaţi să aştepte ore în şir o ambulanţă... Toate acestea nu fac parte din scenariul exerciţiului de simulare a unui cutremur major, ci sunt câteva dintre consecinţele lui, transmite Realitatea TV.

O situaţie incredibilă s-a petrecut, ieri după-amiază, într-un sat din Iași. Localnicii au chemat ambulanţa după ce au găsit pe stradă o femeie necunoscută, complet dezbrăcată, ce părea să aibă probleme psihice. Primul apel la 112 a fost în jurul orei 13. Abia după ora 17 a venit o salvare.

Ieri, puțin înainte prânz, o femeie necunoscută a apărut în satul ieşean Pietrărie. Pentru că părea complet dezorientată şi nimeni nu putea să se înţeleagă cu ea, localnicii au sunat la ambulanță.

Primul apel a fost la ora 13 și câteva minute. Oamenilor li s-a spus că deocamdată nu sunt mașini, dar când se va putea, va fi trimisă o ambulanță. Pentru că afară erau doar 4 grade, iar femeia se dezbrăcase şi refuza să se îmbrace, localnicii au sunat din nou la 112, sperând să primească ajutor.

Un echipaj al Seriviciului Județean de Ambulanță a ajuns în localitate după aproape patru ore de la primul apel la 112.

Explicația din partea celor de la Ambulanță este una cât se poate de sinceră. Toată activitatea a fost dată peste cap de simularea de cutremur. În jurul orei 19, la aproape 12 ore de la declanșarea codului roșu de intervenție, în dispecerat mai erau încă 20 de apeluri care solicitau ajutor și care au fost amânate.

 
Mai multe articole despre:
ambulanţă echipaj de urgență