MENIU

Culmea fiscalităţii, la Timişoara. Ce bon a primit un bărbat pentru un bacşiş de 10 bani

Bon fiscal pentru un bacşiş de 10 bani. Foto: Facebook

Culmea fiscalității, la Timișoara. Un bărbat a cumpărat, ieri, niște mezeluri dintr-un magazin din oraș și a lăsat pe tejghea 10 bani. Mai mare i-a fost mirarea când vânzătoarea i-a întins un bon fiscal pentru bacșiș-ul lăsat.

“Am cumpărat ceva mezeluri pentru copii, de la unul din magazinele Agil. Am lăsat pe tejghea 10 bani. Nu mică mi-a fost uimirea când mi s-a întins acest bon fiscal. La început am crezut că este o glumă. Până am văzut scris desupra sumei descrierea: “bacșiș”. Dragi români, am un bon pentru un “bacșiș” de 10 bani. Aberația funcționează. Uite așa salvăm “marea evaziune fiscală”. Guvernanții și multimilionarii care îi finanțează de 25 de ani, căci acesta este motivul pentru care “sistemul” îi protejează, pot dormi în continuare liniștiți”, a scris timișoreanul, ieri, pe Facebook, conform pressalert.ro.  

Mai mult, bărbatul a postat pe rețeaua de socializare și o fotografie cu bonul fiscal primit. Vă reamintim că Guvernul a luat decizia de a legifera bacșișul, care trebuie trecut pe un bon fiscal separat și care este impozitat cu 16 %. Însă firmele sunt cele care decid, printr-un regulament de ordine interioară, dacă veniturile obținute din bacșiș rămân la dispoziția lor sau a salariaților.