MENIU

Culmea absolută: mașină indisponibilizată pentru cercetări, dispărută chiar din curtea poliției

Mașină de poliție - imagine de argivă

Caz uluitor înregistrat la Botoșani, după ce un autoturism indisponibilizat pentru cercetări a dispărut chiar din curtea poliției. Autoturismul a fost descoperit într-un final în comuna botoșăneană Răchiți. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a întâmplat totul.

Potrivit presei locale, totul a pornit după ce, la sfârșitul lunii ianuarie, polițiștii au surprins un conducător auto care conducea cu viteză și au încercat să-l oprească. Șoferul nu s-a conformat semnalului de oprire și a continuat să gonească. Acesta a reușit să scape, dar a abandonat autoturismul pe un teren agricol din comuna Răchiți, relatează Monitorul de Botoșani

Ulterior, polițiștii au ridicat mașina și au dus-o la sediul Serviciului Rutier pentru a fi examinată criminalistic. Doar că autoturismul a dispărut din locul în care fusese lăsată, lipsa acestuia fiind sesizată marți, pe 14 februarie a.c.

„La data de 14 februarie 2023 polițiștii botoșăneni s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de probe, ca urmare a faptului că un autoturism a fost sustras din zona în care se afla indisponibilizat.

La data de 15 februarie a.c. a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Răchiți, fiind identificat autoturismul respectiv.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale. Totodată, au fost dispuse verificări prin intermediul Biroului Control Intern pentru clarificarea situației de fapt”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Mai multe articole despre:
masina masina disparuta politie