MENIU

CULIŢĂ TĂRÂŢĂ A MURIT. Ce AVERE a lăsat în urmă

<p>CULIŢĂ TĂR&Acirc;ŢĂ A MURIT. Ce AVERE a lăsat &icirc;n urmă</p>

Culiţă Tărâţă, şeful Consiliului Judeţean Neamţ şi unul din cei mai cunoscuţi agricultori din România, a lăsat soției și celor trei fii o avere estimată la 130 de milioane de euro. Afacerile familiei au fost preluate de cei trei băieți ai miliardarului.

Culiţă Tărâţă a decedat sâmbătă dimineața, la 62 de ani, iar soţia şi cei trei fii trebuie să gestioneze o avere estimată la 130 de milioane de euro. Afacerile familiei sunt în domeniul agriculturi, prelucrarea lemnului şi turism.

Până să ajungă şeful Consiliului Judeţean Neamţ, Culiță Tărâță a fost unul din cei mai cunoscuţi agricultori din România. Mai avea afaceri în prelucrarea lemnului și în turism.

În urma sa, Culiţă Tărâţă lasă o avere impresionantă, estimată de Forbes la circa 128-130 de milioane de euro, dar şi destule probleme financiare în afacerile unde au fost implicaţi toţi membri familiei.

AGRICULTURĂ. TCE 3 Brazi, cea mai mare societate din Grupul de firme cu acelaşi nume, a intrat în faliment în această toamnă. Numele firmei provenea de la acronimul membrilor familiei (Tărâţă, Culiţă, Elvira - TCE), iar 3 Brazi reprezentau cei trei fii: George (32 de ani), Culiţă jr. (31 de ani) şi Mihai (29 de ani).

Firma care între 2001 şi 2009 a lucrat în arendă 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei (IMB), cea mai mare exploataţie agricolă din ţară, îl are ca asociat unic pe Culiţă C. Tărâţă, fiul mijlociu.

Citeşte mai mult pe click.ro

Mai multe articole despre:
deces mort Culiţă Tărâţă