MENIU

Culisele Statului Paralel | Toni Neacșu, avocat: „O semnătură scanată ESTE originală. Sesizarea CCR nu poate bloca mersul mai departe al moțiunii”

Toni Neacșu spune că o semnătură scanată este originală. Foto/Arhivă

Toni Neacșu, avocat și fost membru al Curții Constituționale a României, spuen că orice semnătură scanată este originală. El a declarat, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, că nu poate fi contestată la CCR și că plângerea depusă de Cîțu pe numele lui Orban nu poate bloca mersul mai departe al moțiunii.

„Scandalul de acum nu are legatură cu legislația și repectarea legii. Există niște reguli juridice clare, dar care nu au fost respectate. Una dintre ele este cea în care premierul are obligația numirii unui nou ministru în cinci zile. Acum, propunerile trebuie făcute Parlamentului, pentru că s a schimbat compoziția guvernului. Se încalcă și Constituția. Pe nimeni nu mai intereseză de ordinea jurudică, este doar o luptă politică. Nimeni nu se mai uită în legi. Nerespectarea unei obligații a unui funcționar înseamnă abuz în serviciu, este extrem de clar. Acolo unde Constituția este interperetabilă, mergem la CCR. O moțiune, odată depusă, trebuie citită și votată. Nu poate fi blocată prin tertipuri administrative. Ea este singura variantă prin care opoziția poate participa la actul politic. Dacă se contestă faptul că o semntură scanată nu este orginală. Asta nu înseamnă că este o semnătură falsă, este doar o discuție de dragul discuției. Oricum, CCR nu poate verifica așa ceva și nici nu va verifica, iar sesizarea CCR nu poate bloca mersul mai departe al moțiunii. Tocmai de aceea, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a respectat legea parlamentară, adică plenul reunit. Nu e ordine de zi, dar atribuția de convocare a plenului este un drept al președintelui Camerei Deputaților. Aceste boicotări ne scot în afara Constituției. Esența statul de drept este ca minoritatea să depună o moțiune prin care majoritatea poate să fie controlată”, a declarat avocatul în emisiunea „Culisele Statului Parlalel”.