MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Klaus Iohannis și prietenul lui de la golf

Golful îi scade cota de popularitate președintelui. Foto/Arhivă

În ziua în care România a comemorat cele 65 de victime ale incendiului de la Colectiv, președintele Iohannis, proaspăt revenit din Egipt, s-a relaxat la o partidă de golf, la Pianu de Jos. Asta dezvăluie presa noastră, care citează surse. Tot potrivit presa dezvăluie că proprietarul terenului ar fi un prieten al șefului statului. 

Președintele României nu e doar un pasionat de golf, ci și un apropiat al patronilor care își permit să dețină și să administreze astfel de terenuri de joc extrem de scumpe. Ba mai mult, Klaus Iohannis face și afaceri cu ei. Este și cazul lui Werner Keul, patronul terenului de golf de la Pianul Jos, căruia șeful statului i-a închiriat una dintre cele șase case pe care le deține.

Informația apare pe un site de specialitate, citat de jurnaliștii de la G4 Media. Potrivit portalului, sediul firmei WK Group SRL, al cărei unic acționar și administrator e Werner Keul este înregistrat în Sibiu, pe strada Someșului numărul 13, adică într-una dintre cele șase proprietăți imobiliare ale șefului statului.

Închirierea imobililui apare și în declarația de avere postată pe site-ul Președinției României, însă suma pe care afaceristul i-o plătește lunar lui Klaus Iohannis nu apare clar în document. Asta pentru că șeful statului a închiriat mai multe imobile, iar la veniturile realizate din chirii apare suma totală.

Despre casele lui Iohannis au curs râuri de cerneală în presa românească, iar celebrul său răspuns "Ghinion", vorbind despre profesorii care nu au reușit performanța lui din muncă cinstită nu a fost uitat de popor nici acum, la câțiva ani distanță.

Foarte recent, Klaus Iohannis s-a deconectat la o partidă de golf pe terenul de la Pianul Jos, aparținând bunului și vechiului său prieten Werner Keul. Gestul a stârnit furie în rândul românilor mai ales că, în aceeași zi, la București, se comemorau 6 ani de la tragedia care a dus la moartea a 64 de tineri din Clubul Colectiv. Nu este pentru prima dată când șeful statului participă la partide de golf. Klaus Iohannis a fost prezent la inaugurarea bazei sportive ce-i aparține omului de afaceri. Declarațiile șefului statului au stârnit și atunci rezoltă printre români.

Klaus Iohannis este un iubitor al sportului și nu s-a sfiit niciodată să se afișeze la tenis, schi și pe terenul de golf.