MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Iohannis s-a lăudat cu distrugerea industriei la summit-ul de la Glasgow

Iohannis doar vorbește despre poluare și schimbările climatice. Foto/Profimedia

Klaus Iohannis a susținut la summitul ONU pentru climă de la Glasgow că țara noastră este un exemplu pentru întreaga lume la reducerea poluării.

Greenpeace România a demontat discursul președintelui. Ecologiștii spun că ideile lui Iohannis nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea. Schimbările cu care se laudă președintele au apărut doar din cauza prăbușirii industriei și nu în urma măsurilor pentru protejarea planetei.

Pur și simplu, România nu poluează precum alte țări din cauză că în țara noastră marile fabrici se numără pe degetele de la o mână. Și asta s-a văzut cel mai bine chiar în această perioadă, când România a achitat sume uriașe în pandemie pentru că toate echipamentele necesare medicilor au fost aduse din afară.

Iohannis a mai promis că România va lupta împotriva schimbărilor climatice inclusiv prin împăduriri masive. Președintele spune că vor apărea zeci de mii de hectare de păduri noi, conform Planului Național de Redresare și Reziliență.

Anul trecut, Costel Alexe, ministrul Mediului de atunci, a lansat campania „O pădure cât o țară”, sub patronaju președintelui Klaus Iohannis.

A fost numită „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani”.

Jurnaliștii de la Recorder au descoperit că cea mai mare campanie de plantare de arbori este de fapt cea mai slabă din ultimul deceniu, iar hectarele împădurite cu care se lăuda Iohannis sunt de fapt câmpuri goale.

În comunicatul emis de Greenpeace se precizează și că România nu are concret niciun plan de reducere a poluării.