MENIU

Culisele statului paralel | Gheorghe Flutur, susținătorul lui Cîțu din Bucovina

Gheorghe Flutur. Foto: Inquam / Octav Ganea

Gheorghe Flutur a fost un alt as în mâneca premierului Cîțu la alegerile din partid.

”De atâta baronism PSD, Cîțu a ajuns să pupe poala baronului suprem Flutur, satrapul portocaliu cu care aduce în PNL noul suflu”, spunea Dragoș Benea, europarlamentar PSD (sursa: mediafax.ro)
Gheorghe Flutur, actualmente președinte al Consiliului Județean Suceava, a fost și ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în guvernul Tăriceanu și a avut și trei mandate de senator.
Flutur a devenit faimos în 2009, când a scris pe dealurile din Suceava, cu oi, Bucovina, special pentru Traian Băsescu, președintele țării la acea vreme.
Apoi a comandat o statuie din gheață pentru Elena Udrea, pe când făcea revoluția portocalie, ca lider în PDL.
”Ce e rău că s-a scris cu oi pe munte acum câțiva ani?! Am văzut că e o critică constantă la adresa mea, că acolo s-a scris Bucovina. Vă îndemn să spuneți mai tare Bucovina și că o iubiți. Să nu vă fie rușine pentru că ani de zile alții ne-au confiscat-o. Trăiască Bucovina!”, declara Gheorghe Flutur (sursa: newsbucovina.ro)

Pe când era secretar general al PDL, Gheorghe Flutur a dat cu subsemnatul la DNA, alături de Sulfina Barbu și Emil Boc, într-un dosar în care Elena Udrea era cercetată pentru fapte de corupție privind vânzarea unei vile de la Eforie Sud și un contract dintre Hidroelectrica și o firmă. În 2015, în calitatea sa de secretar general al PNL, Flutur l-a impresionat, probabil, și pe Klaus Iohannis cu dăruirea sa pentru partid. Candida la șefia consiliului județean Suceava și își dorea atunci să fie "locomotiva" partidului în județ. 

Mai multe articole despre:
culisele statului paralel gheorghe flutur