MENIU

Culisele Statului Paralel | Claudiu Târziu (AUR): Problema de font a prețurilor mari îi face pe oameni să nu mai suporte costurile zilnice

Sursa foto: Facebook / Claudiu Târziu

Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor Claudiu Târziu a vorbit, marți seara, la Realitatea PLUS, despre noile măsuri pentru români impuse de guvern în plin val de scumpiri.

„Pe mine nu mă mira deloc un guvern socialist să facă lucrul acesta. Asta este o măsură socialistă care nu caută să rezolve nimic, caută să împartă sărăcia și să prostească lumea, să dea senzația că are preocupare pentru cei care suferă, care sunt în nevoi. Nu ajută la nimic banii ăia, evident, 700 de lei o dată. Nu înseamnă nimic pentru cineva care are un venit sub 2000 de lei pe lună. Însă va face mai mult rău, pentru că va introduce o masă monetară suplimentară. Va scădea puterea de cumpărare. Nu numai că nu ajută, dar face și rău.

Trebuie să rezolvăm problema de font. Problema de font a prețurilor mari îi face pe acești oameni să nu mai suporte costurile zilnice, este aceea a liberalizării negândite a pieței de energie. De acolo au pornit toate. Ai făcut asta, toate prețurile la energie au urcat în mod semnificativ și au modificat toate celelalte prețuri. Asta se va întâmpla indiferent de câte cârpeli va face acest guvern. Noi (n.r. AUR) am dat soluția de la bun început.

Ați greșit, deși eu cred ca ați făcut-o conștient, cu un singur scop: să îi sărăciți pe români, să îi tineți captivi. Dar poate că eu am niște scenarii radicale în cap și nu e adevărat ceea ce spun. Nu m-ați convins până astăzi că nu ați gândit-o să îi sărăciți pe români cu programul. Dar, dacă ați greșit, puteți reveni și repara ce ați greșit, și anume: ați liberalizat piața de energie fără să fie pregătită piața pentru acest eveniment, adică nu exista concurență pe piață care să regleze prețurile.

Eu cred că nu doar statul câștigă în povestea asta. Cred că și aceia care se prefac că au dat statului în plus și-au tras și ei niște bani”, a precizat Claudiu Târziu, în cadrul emisiunii ”Culisele Statului Paralel”.

Mai multe articole despre:
Culisele Statului Paralel Claudiu Tarziu aur