MENIU

Culisele statului paralel | Cine este Călin Georgescu, premierul propus de AUR - PORTRET

Călin Georgescu este propunerea AUR pentu funcția de prim-ministru al României. Ce șanse are să devină șef la Palatul Victoria și ce își propune să facă pentru a scoate România din criza politică, sanitară și socială, urmăriți, în exclusivitate la Realitatea Plus, astăzi, la Culisele Statului Paralel, într-o emisiune moderată de Anca Alexandrescu!

Călin Georgescu este propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru a României.

Călin Georgescu are 58 de ani și, cu câțiva ani în urmă, numele său a fost vehiculat de Sputnik ca fiind propunerea PSD și PD-L pentru funcția de premier. Georgescu a intrat pentru prima oară în atenția publicului după ce a postat un video controversat în care, printre alte personaje istorice, i-a enumerat ca eroi și pe Ion Atonescu și pe Corneliu Zelea Codreanu, liderul mișcării legionare.

„Neamul românesc, niciodată nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin Mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi , transmitea Călin Georgescu în noiembrie 2020, într-un mesaj postat pe Facebook.

Georgescu este expert în domeniul dezvoltării durabile. El este cel care a și coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România din 1999 până în 2008. Are o experiență de 17 ani în Organizația Națiunilor Unite și în programul Națiunilor Unite pentru Mediu(UNEP). Călin Georgescu a fost secretar general al Ministerului Mediului și al Asociației Române pentru Clubul de la Roma, iar din 2013 și până în 2015 a fost chiar președintele Centrului European de Cercetare al acestei organizații. Georgescu a ocupat și funcția de director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.