MENIU

Cu cine ar face Marcel Ciolacu majoritate în viitorul Parlament: "Cu certitudine nu o să facem Guvern cu PNL"

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu vorbește despre o posibilă majoritate în jurul PSD, după alegerile de duminică. Întrebat cu cine s-ar putea forma această majoritate, liderul PSD evită un răspuns direct, însă precizează că e cert că PNL nu constituie un viitor partener.

Marcel Ciolacu a făcut o scurtă analiză a scenei politice din acest moment, înaintea alegerilor. El susține că poartă discuții cu toți liderii politici cu reprezentare în Parlament. Întrebat cu cine ar face o eventuală majoritate în Parlament, după alegeri, în jurul PSD, liderul social-democrat evită să numească alte partide:

"Să vedem ce partide vor intra în Parlament. (...) Românii vor decide ce partide vor intra și ce partide nu. Este o polarizare a luptei politice între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Cu certitudine nu o să facem Guvern cu Partidul Național Liberal. Este o decizie deja luată în interiorul partidului și pe care o s-o respect.”

”Am discuții cu toți liderii politici cu reprezentare în Parlament, deoarece aceste atribuții le am în fișa postului, ca si președinte al Camerei Deputaților. Este normal și am și discuții politice. Politica înseamnă și negociere, politica înseamnă și proiecte comune, noi avem un program de guvernare. Ce pot să vă asigur, că nu va mai fi o coaliție, de exemplu pentru acces la resursele naționale sau altă .. Coaliție va fi în jurul unui program de guvernare. Este evident că Partidul Social Democrat și-a schimbat atitudinea, și-a schimbat și membrii. Oricât de cârcotaș ai fi se vede că avem o schimbare și un drum cu totul și cu totul nou.”, a declarat Marcel Ciolacu la Stirile ProTv.

Mai multe articole despre: