MENIU

Cu ce se APROVIZIONEAZĂ europenii, de teamă că războiul din Ucraina s-ar putea extinde: vânzările la aceste PRODUSE au EXPLODAT

Cumparaturi supermarket - imagine cu notă sugestivă

Europenii își fac provizii, de teamă că războiul din Ucraina s-ar putea extinde. Alimente neperisabile, truse de prim ajutor sau de supraviețuire sunt printre cele mai căutate. Mai mulți mari retaileri spun că au înregistrat creșteri ale vânzărilor, pentru anumite produse, în ultimele zile. 

În Suedia, spre exemplu, vânzările de radiouri, recipente din plastic,e chipamente de camping, baterii, lanterne și încărcătoare solare pentru telefoane mobile au crescut de șase ori în ultimele două săptămâni, potrivit retailerilor, care susțin că oamenii par că se pregătesc de o situație de criză.

De asemenea, au crescut și vânzările de lapte praf, paste, cereale și conserve cu 20% în ultimele două săptămâni.

Și în țările din Europa Centrală și de Est stocurile anumitor produse se epuizează rapid. Este și cazul pastilelor cu iod, după ce Vladimir Putin a anunțat că pune în stare de alertă arsenalul nuclear al Rusiei.

Și la noi în țară oamenii s-au grăbit să cumpere medicamentele care i-ar proteja de radiații.

În Polonia au crescut vânzările de conserve, orez și apă îmbuteliantă în anumite regiuni. În plus, produsele de igineă sunt, de asemenea, căutate. 

Și în Germania, vânzările produselor de camping cum ar fi saci și saltele de dormit au explodat în ultimele două săptămâni. Germanii își fac, totodată, stocuri de alimente cu durată mare de valabilitate, motiv pentru care un mare retailer a și decis să impună o limită cu privire la cantitatea de produse pe care cumpărătorii o pot achiziționa, cum ar fi uleiul sau făina, și spun aceștia că sunt atât consumatori care cumpără produsele, cât și organizații pentru a le trimite în Ucraina.