MENIU

Cu ce promisiuni s-a dus Toader în Parlamentul European, după ce a dat asaltul asupra Justiției

Tudorel Toader, chemat la raport în Parlamentul European. Ministrul Justiției prezintă, astăzi, prioritățile președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul Justiției, asumate de țara noastră.

"Vreau să transmit mesajul meu de profundă apreciere față de dumneavoastră, față de Parlament în general, pentru că Parlamentul reprezintă cea mai înaltă expresie de legitimitate democratică a Uniunii", și-a început Toader expunerea în Comisia LIBE.

El a susținut că unul dintre obiectivele președinției române a Consiliului Uniunii Europene este să contribuie la sporirea încrederii cetățenilor în actul de justiție.

"Dorim o președinție bazată pe strânsă colaborare, orientată spre rezultate. Nu ne vom abate de la principiile generale directorare, de la respectul față de valorile comune, față de drepturile și libertățile fundamentale, față de statul de drept", a susținut ministrul Justiției.

"Nu ne vom abate de la statul de drept", a mai spus Toader.

Printre priorități, Toader a enumerat și înființarea Parchetul european, spunând că nevoia înființării "e atât de evidentă încât nu sunt necesare argumente suplimentare" și a spus că în perioada următoare va fi desemnat procurorul șef european.