MENIU

Cu ce mandat merg liderii USR-PLUS la ședința coaliției: demisia sau înlocuirea lui Florin Cîțu

Dacian Cioloș. Foto: Inquam / George Călin

Copreședinții USR-PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au anunțat joi, cu puțin timp înainte de ședința coaliției, că mandatul cu care vor merge la întâlnire este clar: vor cere demisia sau înlocuirea lui Florin Cîțu de la șefia Guvernului. 

”Am primit mandat să solicităm în coaliție demisia sau retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, vom depune moțiunea de cenzură în cel mai scurt timp”, a declarat Dacian Cioloș.

”400 de lideri din USR-PLUS din țară au confirmat poziția Biroului Național. Solicitarea noastră este înclouirea premierului. Dacă nu se întâmplă acest lucru, depunem moțiunea”, a confirmat și Dan Barna. 

Anunțul USR-PLUS a fost făcut după ce Guvernul a adoptat în ședința de joi proiectul ”Anghel Saligny”, care a aruncat în aer coaliția.

Ședința coaliției are loc la ora 18:00.

Pentru depunerea unei moțiuni sunt necesare 117 semnături. USR-PLUS are doar 80 de voturi, astfel că s-ar putea alia cu AUR, strângând astfel 123 de voturi. 
Pentru ca Guvernul să pice, sunt necesare 234 de voturi, deci și de semnăturile celor de la PSD, care au inițiat la rândul lor o moțiune de cenzură.