MENIU

Cu ce „accesorii” mai umblă elevii pe la școală. Un copil de 7 ani a fost prins cu o armă airsoft în ghiozdan FOTO

Foto arhivă Inquam

Pe lângă rechizite, mâncare și apă, un elev de 7 ani din Constanța s-a gândit să-și aducă la școală și arma de airsoft. Abia profesorul, la ora de sport, a fost cel care a depistat arma, deși aceasta părea să fie cât copilul de mare.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, joi, că poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi, prin apel la 112, de către directorul Şcolii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanţa, cu privire la faptul că un copil de 7 ani, elev al şcolii respective, ar fi introdus, în incinta unităţii de învăţământ, o armă.
 
Totul s-a întâmplat miercuri, când copilul a venit la școală cu armele lui de jucărie într-o sacoșă, în care se afla însă și arma tatălui - cu lunetă, de tip airsoft. Acesta ar fi cumpărat-o acum câțiva ani de pe site-ul de vânzări online OLX. 

Profesorul de sport l-a văzut, i-a luat arma și a anunțat a doua zi - joi - conducerea unității de învățământ.

 
“Patrula mixtă deplasată la faţa locului, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a constatat că, la data de 10 mai, în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învăţământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, a transmis IPJ Constanţa. 
 
Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, iar în cauza a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.
 
 
Totodată, poliţiştii fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravenţională, prevăzute de Legea 295/2004.
Mai multe articole despre:
arma airsoft copil 7 ani scoala constanta