MENIU

Cu adevărat un aliment-minune. Ce să mănânci ca să previi cancerul și să arzi grăsimile

Orezul este de mii de ani vedetă culinară în China! Alexandra Păcuraru a stat de vorbă cu specialiştii din Shanghai despre beneficiile pe care orezul le aduce organismului. 

Orezul este un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, iar marea lui putere este aceea de a creşte speranţa de viaţă! Este cea mai preţioasă informaţie pe care Alexandra a cules-o direct de la specialiştii chinezi. Orezul oferă energie şi stimulează activitatea cerebrală.

În China, reprezintă baza alimentaţiei şi se consumă cu toate celelalte preparate servite individual pentru că este o hrană uşoară, bogată în vitamine şi care asigură necesarul zilnic de substanţe nutritive. Spre deosebire de mâncărurile vestice, unde proteina animală este principalul fel de mâncare, ingredientele principale dintr-o mâncare chinezească sunt carbohidraţii. Iar orezul este considerat regele gastronomiei. 

Popoarele asiatice sunt recunoscute la nivel mondial pentru cum reuşesc să îşi menţină greutatea corporală şi pentru starea bună de sănătate pe care au ani de-arândul. Chinezii ştiu cu toţii că orezul echilibrează digestia, detoxifică şi reduce grăsimile.

Specialiştii de acolo mai spun că orezul are proprietăţi benefice pentru problemele specifice fiecărei vârste. Consumul regulat de orez îi ajută pe adolescenţi să asimileze mai uşor vitamina B6, care are un rol important în metabolismul aminoacizilor. În cazul persoanelor care trec prin criza varstei de 40 de ani, orezul este eficient în tratarea disfuncţiilor sexuale şi favorizează fluxul sanguin către zona genitală. Pentru cei trecuţi de 60 de ani, orezul creşte speranţa de viaţă prin protejarea inimii şi a creierului.

Orezul este sursă sigură de vitamina B, are cea mai mare cantitate de amidon dintre toate cerealele şi un conţinut proteic ridicat. În general, este bun pentru echilibrarea proceselor corporale care includ nutriţia, hidratarea şi metabolismul. Este un excelent tonic, bun pentru persoanele predispuse la infecţii şi inflamaţii.

Este un aliment pur, hrănitor pentru ţesuturile corpului şi are acţiuni calmante şi digestive. Specialiştii chienzi cred ca alimentaţia pe bază de orez este foarte bună în prevenirea bolilor canceroase. Orezul poate înlocui cu succes laptele matern prin conţinutul bogat de substanţe nutritive. Medicii mai afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.

Mai multe articole despre:
Alexandra Pacuraru fresh refresh