MENIU

CTP: Ungureanu nu ar fi demisionat dacă nu era presat cu ceva

<p>CTP</p>

Cristian Tudor Popescu a declarat că sunt explicații privind motivul demisie lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE: fie vrea să candideze la alegeri, fie „l-a avut cineva cu ceva la mână”. De asemenea, jurnalistul s-a declarat convins că Mihai Răzvan Ungureanu nu va dispărea din spațiul public și va mai ocupa funcții.

"Cred că istoricul MRU s-a hotărât să se dedice muncii de cercetare, activitate la catedră, la universitate, s-a săturat de politică și vrea să revină, fiind un istoric înzestrat, la activitatea de bază. Mai fac și eu glume. Ați crezut? După 12 ani în care acest domn se află în diverse funcții, din 1988, de când era secretar în MAE, și în 1989, domnul Mihai Răzvan Ungureanu are funcții tot timpul. Era o persoană foarte potrivită pentru vechiul sistem. Ar fi avansat în mecanismul regimului comunist. A venit revoluția, a fost nevoit să își schimbe direcția. Având o foarte mare sete de funcții, fiind și dotat, fiind și o persoană bine instruită, a reușit să acceadă în aceste funcții.

Acum faptul că și-a dat demisia nu poate avea decât două explicații: fie vizează o candidatură politică în aceste alegeri, urmărind o funcție fie legislativă fie executivă, fie l-a avut cineva cu ceva la mână. Domnul Ungureanu nu și-ar fi dat demisia decât dacă era presat cu ceva suficient de puternic, chiar dacă domnul Iohannis îl voia plecat de acolo, nu putea să îl demită decât dacă erau ceva neregularități acolo la Servicii. Dacă nu era presat cu ceva nu ar fi plecat din această funcție", a spus Cristian Tudor Popescu, conform digi24.ro.

Jurnalistul a precizat că nici Mihai Răzvan Ungureanu și nici președintele Klaus Iohannis nu sunt obligați să facă declarații cu privire la această demisie. 

"Opinia publică nu are dreptul să știe motivele unui gest personal unilateral. Dacă domnul Ungureanu nu vrea să facă nicio declarație are dreptul. Nici președintele. E vorba de SIE. N-are de ce, pentru că dacă era nemulțumit îl demitea. Domnul președinte nu are altceva de făcut decât să accepte demisia. Domnul Ungureanu și-a dat demisia și cu asta basta. Nu cred că domnul Ungureanu s-a dus acum să mediteze în liniștea bibliotecii universitare. Va mai avea, după părerea mea, funcții. Să nu uităm că are sub 50 de ani", a atras atenția Cristian Tudor Popescu.