MENIU

Cristian Tudor Popescu, semnal de alarmă privind mitingul din Piaţa Victoriei

<p>Jurnalistul Cristian Tudor Popescu </p>

Cristian Tudor Popescu a tras un semnal de alarmă înainte de mitingul din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. Jurnalistul a afirmat că „premizele desfășurării acestui miting nu sunt foarte bune”. CTP speră ca protestatarii să rămână paşnici.

Cristian Tudor Popescu a mai precizat că nu este un miting al "Diasporei", ci al tuturor românilor.

"Au vorbit tot felul de personaje dubioase din punct de vedere moral și mintal. Am auzit tot felul de aberații și de amenințări fără ca să avem și un discurs rațional, în care să spună cineva de ce se adună oamenii la acest miting, ce vor să obțină. Cel mai important mi se pare ca mitingul să fie pașnic, să nu aibă provocări, pentru că iarăși pot fi folosite împotriva ideii de protest pașnic.

Acest miting a fost denumit, așa s-a împământenit în presă, mitingul diasporei. Ceea ce mi se pare o eroare. Nu e vorba de nicio diasporă. E vorba de români, care sunt la fel de români fie că sunt în țară, fie că muncesc în străinătate. Asta mi se pare o miză foarte importantă, ca la el să participe atât români care se află în țară, cât și din străinătate", a spus CTP la un post de televiziune.

Citiţi şi:

Oreste, mesaj ŞOCANT: "Se repetă scenariul Decembrie 1989?"

Românii din Diaspora şi cei care au rămas în ţară îşi unesc forţele, vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, din Capitală, la "Mitingul Diasporei". Anunţat pe diverse grupuri de pe reţelele de socializare încă de acum două luni, mii de români au anunţat că se întorc în ţară pentru a lua parte la protest.

Citişi şi:

Tudor Chirilă, avertisment virulent înainte de a merge în Piaţa Victoriei

Mai multe articole despre:
ctp semnal de alarmă