MENIU

Cristian Tudor Popescu, afirmaţie-surpriză despre Iohannis, după ce i-a cerut demisia lui Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis califică refuzul premierului Viorica Dăncilă de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni drept o greşeală şi îi cere demisia, pentru că nu face faţă responsabilităţilor funcţiei. 

Cristian Tudor Popescu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că solicitarea preşedintelui României, Klaus Iohannis, privind demisia premierului Viorica Dăncilă este "o declaraţie politică, ofensivă, pentru a câştiga capital politic, dar absolut justificată de prestaţia prim-ministrului".

"Este o declaraţie politică ofensivă, pentru a câştiga capital politic, dar este absolut justificată de prestaţia premierului Dăncilă. (...). Preşedintele Klaus Iohannis cere acum demisia premierului Dăncilă pentru, înţeleg, a fi necorespunzător în funcţie. Întrebarea se pune dacă era mai corespunzător în funcţie premierul Dăncilă atunci când a fost numit de domnul preşedinte. Toate datele acestei persoane arătau că nu are nici cea mai mică legătură cu posibila funcţie de prim-ministru, niciun fel de experienţă de conducere, niciun fel de experienţă relaţională, atât internă cât şi externă, dificultăţi majore de exprimare, până la atât greşeli grave de limbă română, greşeli de logică, până la incapacitatea de a comunica", a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Citiţi şi:

Las Fierbinţi, Pro TV. Aspirina îi atacă pe conducători. Face praf actuala clasa politică

Nu este prima dată când preşedintele Klaus Iohannis cere demisia unui premier.

În iunie 2015, şeful statului a solicitat demisia lui Victor Ponta, după ce DNA a anunţat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier. Victor Ponta a anunţat la foarte scurt timp că nu se va retrage din funcţie.

Mai multe articole despre:
ctp iohannis