MENIU

CTP, despre ATACUL armat de la Paris: "Este un eveniment sinistru, insa nu neasteptat"

Jurnalistul si scriitorul Cristian Tudor Popescu a declarat intr-o interventie, in direct, la REALITATEA TV ca masacrul care a avut loc la sediul redactiei saptamanalului francez "Charlie Hebdo" nu era un eveniment neasteptat.

Este un eveniment sinistru, insa nu neasteptat, dupa parerea mea. Se putea intampla si mai devreme si se poate intampla din nou. Insa cand au aparut pentru prima data caricaturi intr-un ziar danez, cu mult inainte in urma cu 8-9 ani, a fost un scandal international, amenintari cu moarte. Este o cutuma ucigasa, asa-numita fatua cea care a fost dictat si impotriva autorului versetelor sanatice, Salman Rushdie. Aceasta fatua pe care o declara niste ierhi religiosi.

As vrea sa amintesc ca si in Romania s-a pus problema daca aceste caricaturi merita sa fie puse in presa sau nu, era vorba de o simpla reproducere. Si m-a sunat presedintele Traian Basescu, in calitate de presedinte al Clubului Roman de Presa si am avut o discutie legat de oportunitatea aparitiei si am cazut de acord ca nu e bine si nu e o incalcare de libertate a presei, dar este un gest constient sa nu se publice aceste caritaruri: avand in vedere consecintele politice pe care el poate produce in tara noastra. Aceasta sugestie a fost respectata de catre marile ziare din Romania.

Eu nu sunt foarte de acord cu publicarea acestor caricaturi, cei care le publica le stiu a fi insultatoare pentru acesti religiosi islamici. Exista si limite in aceasta libertate a presei.

Trebuie sa existe si o limita, de ce trebuie sa publicam aceste caricaturi, ca sa crestem tirajul?, a comentat CTP in direct la REALITATEA TV.

ATAC ARMAT la sediul ziarului CHARLIE HEBDO din Paris: 11 persoane AU MURIT. "E UN ADEVĂRAT MASACRU"

Mai multe articole despre:
Franţa Cristian Tudor Popescu atac armat