MENIU

CTP: "Cu ajutorul lui Băsescu, iată că pot domnii de la STS să îi acuze de dezinformare pe medici"

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Realitatea TV, declaraţiile ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, cu privire la ACCIDENTUL din APUSENI, dar şi pe cele ale preşedintelui Traian Băsescu.

Cristian Tudor Popescu a declarat, la Realitatea TV, cum a perceput întregul scandal al comunicării defectuoase în cazul accidentului din Apuseni, dar şi cum pot fi interpretate declaraţiile ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu şi cele ale preşedintelui Traian Băsescu. 

"Toţi oamenii aceştia...doamna Mănescu, Victor Ponta, Traian Băsescu, Stroe, Duşa...acela de la STS, domnul Opriş, care nici macar n-a ieşit să spună un cuvânt...care l-a trimis pe acel domn Fulea...toate aceste persoane par să aparţină altei specii decât cei din Apuseni care i-au salvat pe medici şi decât noi ceilalţi.

Uitaţi-vă la ei, nimeni, începând cu această doamnă Mănescu, nu şi-a pus problema: "Oare ce am greşit?". Hai să văd unde e greşeala, să mă uit la organigrama mea, la atribuţiile mele....Niciunul, toţi au fost preocupaţi să îşi apere scaunul, să nu cumva să aibă consecinţe...domnul preşedinte Băsescu n-a pierdut ocazia să se prezinte ca starul misiunilor speciale.

Doamna în cauză e paraşutată de partid la minister....e ca o pălărie de damă într-un vârf de par,n-are nicio legătură cu acest minister, care cere experienţă, lucrul cu oamenii, înţelegerea problemei. Aţi văzut-o, la ea nu e vorba de rea-vionţă...e speriată, a fost speriată de la început de ce se întâmpla şi acum, după ce a trecut ceva timp, i-a revenit glasul şi are tupeul să facă declaraţiile pe care le-a făcut.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat şi declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

"N-a fost nicio babilonie, a fost un discurs foarte articulat al preşedintelui Băsescu, care a urmărit mai întâi să îl scoată din orice cauză pe Opriş, iar ceea ce fac aceşti oameni, ca Fulea, care a fost un semi-jurnalist o perioadă, care ne spune acum că vinovat e medicul Zamfir, victimele şi medicii, pentru că nu au comunicat coordonatele respective, mă face să îmi fie ruşine să mă numesc jurnalist.

Cum poţi să deschizi gura să spui aşa ceva? Oamenii erau în stare de şoc...de la ei aşteptai să se rezolve problema? Nu erai tu cel responsabil să rezolve situaţia respectivă....explicaţiile cu cercul, că nu se puteau face mai mult şi că ştiau asta de ani de zile...

Deci tu ştii de ani de zile că un avion care nu se prăbuşeşte în Piaţa Romană din Bucureşti, e imposibil de găsit, nu faci nimic pentru asta, nu iei nicio măsură...Cu ajutorul lui Băsescu, iată că pot domnii de la STS să îi acuze de dezinformare pe medici, pe victime...mai lipseşte să fie anchetate victimele de DNA.  

Fără să aibă nici cea mai mică tresărire interioară, domnul Băsescu, care l-a pus pe Ponta premier şi astfel au fost numiţi ceilalţi, în frunte cu doamna Mănescu, a spus toate astea.

Singurul lui scop în acea emisiune a fost să ne spună: legile sunt bune, structurile sunt bune, totul e bun...doar că trebuie să conduc eu şi atunci se rezolvă totul. Că el e statul, calea, adevărul şi viaţa. (...) E un cinism fără margini, dar nici ceilalţi, nici această doamnă Mănescu, nu sunt departe...sunt învăţăceii foarte buni ai lui Băsescu, nu le pasă decât de propria piele", a explicat Cristian Tudor Popescu.