MENIU

CTP, atac furibund la adresa lui Iliescu: "Şi-a neglijat, probabil, tratamentul cu Ginko Biloba"

<p>Cristian Tudor Popescu</p>

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu echivalează "sediul" CIA din România pentru care Ion Iliescu spune că şi-a dat aprobarea "de principiu" în perioada 2002-2003 cu casele conspirative ale fostei Securităţi, argumentând astfel că acum, ca şi atunci, proprietarul "nu trebuia să ştie ce se întâmplă acolo".

Interviul acordat de Ion Iliescu publicaţiei germane "Der Spiegel" este aspru criticat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în opinia căruia fostul preşedinte "a simţit nevoia să sară din baie" în mod inexplicabil, scoţând "bufniţe pe gură", scrie adevarul.ro.

"Nu pot să spun, din păcate, altceva despre domnul Iliescu decât că şi-a neglijat probabil tratamentul cu Ginko Biloba. Altceva ce poţi să spui? De ce a simţit nevoia să sară din baie cu această declaraţie? De ce acum, când avem situaţia pe care o avem, din ce în ce mai tensionată, cu Rusia? Când în Ucraina se întâmplă ce se întâmplă? Când zona e din ce în ce mai complicată, se apucă domnul Iliescu să ne spună că el a aprobat un centru CIA", i-a reproşat jurnalistul, într-o emisiune la Digi 24, declaraţia "iresponsabilă".

Din punctul său de vedere, "declaraţia cea mai corectă a făcut-o fostul preşedinte Traian Băsescu", care a susţinut, după ce subiectul a fost deschis în Congresul Statelor Unite, că "nu există probe în legătură cu prezenţa unor centre CIA pe teritoriul României".

"N-a spus «nu există». Nu şi-a asumat o asemenea frază. A spus «nu există probe». Dacă nu există probe, nu avem ce discuta şi mergem mai departe. De ce se apucă domnul Iliescu să emită această frază fără să i-o ceară nimeni? Care poate crea probleme României în contextul terorismului şi aşa mai departe", a comentat Cristian Tudor Popescu.