MENIU

CSM vrea să deconspire ofiţerii acoperiţi din Justiţie. Reacţia lui Iohannis

CSM vrea să deconspire 'acoperiţii' din Justiţie. Reacţia lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca deconspirarea ofiterilor acoperiti din Justitie, ceruta de CSM CSAT-ului, reprezinta "o idee buna".

"Personal, nu am cunostinta de existenta unor ofiteri acoperiti prin magistratura, pentru ca este un lucru interzis prin lege. Dar, daca CSM are indicii, este in interesul meu si al Romaniei sa incercam sa lamurim problema", a declarat Klaus Iohannis, joi, inainte de plecarea spre Italia, unde va efectua o vizita oficiala de trei zile.

CSM cere CSAT deconspirarea ofiţerilor sub acoperire din justiţie

Consiliul Superior al Magistraturii cere Consiliului Superior de Aparare al Tarii deconspirarea acoperitilor din justitie, solicitand in acest sens verificarea magistratilor spioni, scrie ziare.com. Initiativa apartine judecatorilor romani.

Reprezentanţii CSM au precizat, pentru MEDIAFAX, că s-a dispus sesizarea CSAT pentru a se stabili care sunt ofiţerii sub acoperire care activează în magistratură.

Decizia CSM a venit ca urmare a solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, care a cerut CSM să facă verificări şi să îi elimine pe eventualii ofiţeri acoperiţi din magistratură şi, totodată, să ceară clarificări de la Serviciul Român de Informaţii.