MENIU

Criza prețurilor la energie lasă 500 de oameni fără serviciu, de la 1 august. Situație DISPERATĂ

Concedieri - imagine cu notă sugestivă

Aproximativ 500 de angajați din cadrul Alum SA, singurul producător de alumină din ţara noastră, vor fi concediaţi la 1 august. Decizia a fost luată din cauza costurilor foarte mari de producție provocate de prețurile la energie. 

Compania, devenită parte a grupului Alro Slatina, deține în prezent 710 angajați, iar după 1 august, vor rămâne 259.

Uzina se numără printre cei mai mari producători de aluminiu de pe continent şi unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România.

"Ne confruntăm cu preţuri exorbitante pe piaţa de energie şi cu o lipsă de energie pe piaţă. Am început deja procesul de închidere. Vom închide liniile de producție. Nu putem produce la un preț de 2.300-2.600 de dolari pe tona de aluminiu,” a spus un lider de sindicat. 

În ultima perioadă, tragediile s-au ținut lanț și pentru angajații de la Alro Slatina. Un lider sindical de la uzina din Slatina a fost transportat de urgență la spital, la începutul acestei săptămâni, după ce a făcut comoție cerbrală. Compania producătoare de aluminiu a făcut restructurări masive și a închis o bună parte din hale. 

Vestea a vinit ca un trăsnet în aceeași zi în care știrea că un angajat al uzinei, trimis recent în șomaj tehnic, s-a sinucis a ținut primele paginii ale media din România. Bărbatul a fost găsit spânzurat în garsoniera în care stătea singur, iar ultimul mesaj de adio l-a lăsat pe o factură de utilități.