MENIU

Criza din Sănătate explodează! Ce pregătește Coaliția de Guvernare. Toate calculele în disputa PNL vs USR-PLUS

Florin Citu/foto: INQUAM

Partidele de coalitie își dau ultimaturi în criza politică uriașă cauzată de demiterea lui Vlad Voiculescu. USR-PLUS are la dispoziție mai puțin de o săptămână să găsească o propunere de ministru. PNL mai are doar câteva zile pentru a-i convinge pe partenerii nemultumiți că Florin Cîțu trebuie sa rămâna la conducerea Guvernului.

Potrivit Constituției, Florin Cîtu poate rămâne interimar 45 zile, după care trebuie numit un ministru plin la Sănătate. Partidele din Coaliție nu vor sa aștepte însă atât de mult timp. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, liberalii le-au cerut celor de la USR-PLUS să vină cu o propunere e premier în termen de 7 zile.

Altfel, liberalii ar putea numi un ministru propriu în funcția rămasă vacantă după remanierea lui Vlad Voiculescu . Asta ar duce la disensiuni în coaliția de dreapta și ar modifica structura Cabinetului Cîțu. Unele voci din USR-PLUS cer ca Florin Cîțu să nu mai fie la guvernare, însă lberalii nu iau în calcul acest lucru.

Propunerea celor de la USR, imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu, a fost aceea a lui Adrian Wiener, idee respinsă de cei de la PLUS. Aceștia din urmă o propun pe Ioana Mihăilă, secretar de stat în mandatul lui Voiculescu de la Sănătate.

Mai multe articole despre:
usr-plus vlad voiculescu ministerul sanatatii