MENIU

Criza de vaccinuri se adânceşte. Sunt probleme mari cu toate vaccinurile

Criza de vaccinuri se adânceşte. Sunt probleme mari cu toate vaccinurile din schema naţională de imunizare.

În plină epidemie de pojar, de o lună şi jumătate, vaccinul împotriva rujeolei lipseşte din cel puţin zece judeţe!

Dozele de vaccin hexavalent ajung doar pentru o cincime dintre copii. Nu avem nici destule doze de vaccin împotriva hepatitei B.

La nivel naţional există aproximativ 200.000 de copii neimunizaţi cu vaccinul hexavalent şi deşi ministrul promitea de luna trecută că situaţia s-a rezolvat, sunt încă judeţe din ţară fără vaccinul ROR

Un număr de 24 de persoane au murit din cauza rujeolei din septembrie anul trecut până în prezent, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. De asemenea, în ultima săptămâna s-au înregistrat 171 de cazuri noi.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate din septembrie anul trecut până vineri este de 5.290, acestea provenind din 38 de județe. Vinerea trecută, numărul persoanelor infectate era de 5.119

Cele mai multe cazuri înregistrate — 966 sunt în Caraș-Severin, 952 — în Timiș, 837 — în Arad. Cele mai puține cazuri, câte unul, sunt în Botoșani, Maramureș, câte două cazuri în Prahova și Teleorman.

Mai multe articole despre:
vaccin rujeolă epidemie de rujeolă