MENIU

O fetiţă care şi-a pierdut picioarele într-un accident, plimbată între spitale

<p>CRIZĂ de s&acirc;nge. Fetiţa care şi-a pierdut picioare &icirc;ntr-un accident, plimbată &icirc;ntre spitale</p>

O fetiţă de 6 ani, care şi-a pierdut picioarele într-un accident rutier, a fost plimbată inutil între spitale! Accidentul a avut loc în judeţul Constanţa, dar fetiţa a fost trimisă la Bucureşti, iar de aici la Iaşi. Din lipsă de sânge, medicii de la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi i-au operat doar un picior.

Fetiţa este în continuare în stare gravă. Cele două operaţie pe care le-a avut a fost un succes.

Fetiţa este în comă indusă, starea ei este stabilă, dar medicii sunt încă rezervaţi.

La 8 ore de la accident, i s-a implantat picioarul stâng, iar ieri a mai fost operată la piciorul drept. Astăzi medicii urmează să fie stabilească dacă fetiţa mai poate fi operată o dată la picioarul drept.

Fetiţa a rămas fără picioare după ce o remorcă a trecut peste picioarele ei, marţi, în localitatea constănţeană Valu lui Traian.

Potrivit medicilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, remorca a trecut peste picioarele ei, forfecându-le de bordura străzii, acestea fiind amputate de la coapse.

Se pare că, din cauza unei defecțiuni, remorca de 3,5 tone s-a desprins de utilaj și a intrat direct în fetița de șase ani, căreia i-a retezat picioarele de la coapse.

Grav este faptul că șoferul în vârstă de 28 de ani nu avea permis. Oamenii legii au deschis o anchetă în urma căreia vor determina dacă accidentul a fost produs într-adevăr de o defecțiune tehnică sau dacă bărbatul care conducea autoutilitara nu și-a luat toate măsurile de siguranță atunci când a cuplat tractorul de remorcă, conform telegrafonline.ro.

Ieri, primăria Valu lui Traian a postat un mesaj prin care anunţat că fetiţa implicată în accident are nevoie de sânge pentru a trăi. „Persoanele care doresc să doneze sânge pentru fetiţa implicată în accident se pot prezenta în faţa sediului primăriei mâine, la ora 11.00. Li se pune la dispoziţie transport până la centrul de transfuzii", au scris, pe Facebook, reprezentanţii Primăriei.