MENIU

CRIZĂ ACUTĂ de medici la Spitalul de Pediatrie din Ploiești! Care este cea mai afectată SECȚIE: apel DISPERAT al managerului unității medicale

Medici spital / Sursa foto: Pixabay

Situație critică la Ploiești. Spitalul de Pediatrie din oraș este aproape de colaps. Managerul spitalului face un apel disperat pe rețelele de socializare în încercarea de a găsi oameni care să lucreze la Unitate de Primiri Urgențe (UPU), rămasă fără personal. 

Unitatea medicală din Poliești are nevoie urgentă de medici, lucru semnalat și de mangerul Anca Miu. Acesta a lansat un apel pe Facebook adresat tuturor celor care pot ajuta spitalul în încercarea de a aduce "personal medical superior, în special pentru Compartimentul Primiri-Urgențe".

În postarea citată, medicul a explicat și motivele pentru care puținii medici care ar fi interesați să se angajeze la spitalul ploiesțean ajung în cele din urmă să renunțe la idee. 

"Dragii mei, va rog susțineți toate inițiativele spitalului de a aduce personal medical superior în cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe.

Adică: de câte ori se scot posturi la concurs, distribuiți postările mele,cu privire la concursuri.
Am avut înscrieri în urmă cu 2 săptămâni pentru 2 posturi de medic la CPU. Câți amatori? Nici unul…
Explicație: muncă multă, reproșuri infinite,lipsa de respect față de activitatea medicală , injurii, postări injuste.Medicii tineri citesc toate postările de pe rețele de socializare și din media și se lasă păgubași.Se angajează în spitale mici, fără linii de garda (deci fără scandaluri) sau pleacă în străînătate( pe salarii mari).
Timpul de așteptare prelungit de la toate serviciile de urgență se datorează numărului mare de prezentări(140-150/24 ore în cazul nostru).
Soluția este matematică: MAI MULȚI DOCTORI,dar ,după cum am menționat, nu avem amatori pentru posturile scoase la concurs.
Așa fac apel la solidaritatea dumneavoastră pentru a rezolva această problema importantă a comunității noastre.
Întrebarea tuturor ar trebui fie: CUM POT AJUT? Mulțumesc și Doamne ajută!", se arată în mesajul de pe Facebook al managerului Spitalului de Pediatrie Ploiești.