MENIU

Cristian Tudor Popescu: Dăncilă distruge cu o eficiență remarcabilă PSD-ul

Cristian Tudor Popescu

ALDE a decis să iasă de la guvernare, iar miniștrii săi vor demisiona marți.

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcția de președinte al Senatului la începutul sesiunii. ALDE are patru miniștri în Guvern, este vorba de Grațiela Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, Ramona Mănescu, ministru de Externe, Anton Anton, ministrul Energiei și Viorel Ilie, ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Mircea Diaconu a afirmat luni că a fost "chemat la discuţii" de către ALDE şi PRO România în vederea susţinerii sale de către cele două formaţiuni politice în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Cristian Tudor Popescu este de părere că Dăncilă va fi făcută afișla prezidențiale, se va deschide poarta unei recoalizări cu PSD, "dacă se poate sub semnul înțelept al d-lui Tăriceanu".

"Domnul Tăriceanu vede pe termen lung, își face socoteala că va face o alianță, ieșind de la guvernare, cu partidul lui Ponta și că, după ce d-na Dăncilă va fi făcută afiș la prezidențiale, se va deschide poarta unei recoalizări cu PSD, dacă se poate sub semnul înțelept al domnului Tăriceanu. Asta e ideea pentru care iese acum de la guvernare, nu-l interesează în mod deosebit prezidențialele, din punctul lui de vedere, știe că nu are șanse să câștige, poate eventual să renunțe la candidatură și să-l susțină împreună cu partidul lui Ponta pe Mircea Diaconu. Domnul Tăriceanu vizează alegerile locale și parlamentare de anul viitor, în care speră să intre într-o formulă cu Pro România și cu un PSD fără Dăncilă și oamenii ei”, a spus Cristian Tudor Popescu la postul TV Digi24.

Mai multe articole despre:
Cristian Tudor Popescu