MENIU

Cristian Tudor Popescu, verdict necruţător pentru Traian Băsescu şi Dan Voiculescu

CTP, despre libertatea de exprimare

Editorialistul Gândul, Cristian Tudor Popescu, a făcut o paralelă între torţionarii Vişinescu, Ficior şi Cormoş, pe de o parte, şi Traian Băsescu şi Dan Voiculescu, pe de altă parte.

"Îndată ce mai apare un torţionar, odată ce gândul mai dă o discuţie cu el, cam toată media preia această temă şi văd persoane care se patetizează, se indignează în legătură cu crimele torţionarilor din perioada comunistă. În legătură cu crimele unor personaje ca Vişinescu, Ficior sau Cormoş care sunt securişti sau de la Ministerul de Interne.

Aceleaşi personaje politico-jurnalistice care se indignează şi patetizează lucrează în clipa de faţă pentru domnul Băsescu şi pentru domnul Voiculescu. Domnul Băsescu şi domnul Voiculescu, fiind nişte reprezentanţi de marcă, de nivel mai înalt decât domnii aceştia, ei au fost în partea de sus a sistemului securist. Dânşii erau la valuţi multe, sume mari de bani, lucruri pe care le-au recunoscut şi cu cinism. Nu mă refer la prestaţia politică a acestor domni, ci la ceea ce au fost înante", a spus CTP.

Mai multe articole despre:
Băsescu Voiculescu ctp