MENIU

Cristian Cioacă rămâne după gratii! Cererea de eliberare condiționată, respinsă de judecători

Cristian Cioacă

Fostul soț al Elodiei, Cristian Cioacă, rămâne în continuare în arest. Judecătorii au respinsa cererea de eliberare condiționată ca neîntemeiată, iar noul termen pentru reînnoirea cererii a fost stabilit pentru data de 10 mai. Fostul polițist are de executat 15 ani și opt luni, deși, inițial, pedeapsa a fost mai mare, însă a fost redusă. 

Cristian Cioacă a fost condamnat în anul 2012, după 5 ani de procese. Totul a început în anul 2007, când fostul polițist a sesizat autoritățile cu privire la faptul că soția sa a dispărut. 

Elodia Ghinescu a fost de negăsit, iar principalul suspect a devenit chiar soțul său pentru că a anunțat că a anunța lipsa femeii la distanță de o săptămână. El a fost acuzat de moartea Elodiei, deși cadavrul acesteia nu a fost găsit nici până în acest moment.

Avocatul victimei spune că Cioacă a primit tratament preferențial în închisoare și, mai mult decât atât, că a primit și anumite avantaje. De altfel,a cesta nu ar fi plătit daune familiei Elodiei, mai spune avocatul.

"Așteptările mele, desigur, nu sunt așa cum eu mă gândeam. Dumnealui ar trebui să execute întreaga pedeapsă aplicată. Instanța trebuie să aibă în vedere nu doar că îndeplinește condițiile prin prisma faptului că a executat fracția. Trebuie să aibă în vedere gravitatea faptelor pe care le-a comis, aptul că a încercat să șteargă urmele comiterii faptelor", a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Cioacă a formulat la finalul anului trecut o contestație în anulare pentru a încerca să iasă din închisoare. El a renunțat chiar după primul trmen pentru că a fost menționat și fiul său.

Fostul polițist a mai solicitat ca din cazier să îi fie ștearsă condamnarea primită pentru că a accesat e-meilul soției sale.

În prezent, el se află încarcerat în Penitenciarul Colibaș, unde își execută pedeapsa. 

Mai multe articole despre:
cioaca elodia dosar penal libertate