MENIU

Anunţ devastator pentru Boureanu. Ce au spus medicii legişti

Medicii legişti au concluzionat în raportul preliminar că fostul deputat Cristian Boureanu are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale, în urma pumnului încasat de la agentul rutier Ovidiu Andrei.

Rezultatul acestor investigații medicale prinse într-un raport preliminar vor ajunge pe masa procurorilor de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 care vor evalua situația din punct de vedere juridic.

Radiografii ale craniului, ale danturii, seturi complete de analize și examinări minuțioase ale fiecărei leziuni suferite au făcut parte din investigația medico-legală la care Cristian Boureanu a fost supus pe durata mai multor ore la IML. La final, raportul specialiștilor ar fi confirmat, spun surse judiciare, absolut toate constatările doctorilor de la Spitalul de Urgentă Floreasca, unde fostul politician a fost dus după ce, în timpul anchetei preliminare, a acuzat dureri foarte mari de cap.

"Tot ce e scris în fișa întocmită la Floreasca (n.r. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca) a fost confirmat de examinarea medico-legală. Fisuri ale timpanului, ale mandibulei, lipsa a doi dinți și deteriorarea altor cinci. Este un raport preliminar întcomit în regim de urgență pentru a putea fi folosit în instanță. (nr. ieri s-a judecat contestația la măsura arestării preventive). Conform acestui document, Boureanu are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale”, au dezvăluit surse judiciare, potrivit Libertatea.

Rezultatul final al investigațiilor medicilor legiști se va contura peste aproximativ o lună și va face parte dintr-un raport complet care va fi pus la dispoziția investigatorilor.

Cristian Boureanu a contestat măsura arestului preventiv. Fostul deputat a fost escortat, vineri, din Arestul Polițiai Capitalei, la Tribunalul București, unde judecătorii au analizat contestația depusă de Boureanu. După aproape șase ore de deliberări, magistrații au decis să respingă contestația și, în aceste condiții, Boureanu s-a întors în arest.

Mai multe articole despre:
Cristian Boureanu raport IML Ovidiu Andrei