MENIU

Cristian Borcea, dus din Arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Penitenciarului Jilava

Cristian Borcea a fost dus, miercuri, din Arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a putea sta sub supraveghere medicală, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, a solicitat să fie transferat din Arestul Capitalei la Penitenciarul Poarta Albă, însă nu a primit aviz favorabil, acesta fiind însă mutat la Spitalul Penitenciarului Bucureşti Jilava, unde poate să primească îngrijiri medicale, scrie Mediafax.

Borcea a fost internat, săptămâna trecută, pentru cinci zile, la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost supus unor investigaţii medicale, pe care trebuie să le facă periodic, după ce a fost operat pe cord, în anul 2012.

După ce a fost condamnat, în martie 2014, la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor de jucători, Cristian Borcea a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Recent, Borcea a fost transferat în Arestul Poliţiei Capitalei, pentru a putea fi prezernt în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie care fac cercetări în dosarul privind mita dată judecătorului Geanina Terceanu.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.