MENIU

CREȘTE numărul infectărilor în școli: peste 640 de cazuri Covid-19 în ultima săptămână. Câte clase și-au suspendat activitatea

Date la zi despre numărul cazurilor de Covid-19 din școli

Ministerul Educației a anunțat noi date despre infectările cu noul coronavirus înregistrate în rândul elevilor și al cadrelor didactice în ultima săptămână. 

În perioada 1 - 5 martie, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat un număr de 263 de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor.

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat, de asemenea, 380 de infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

În aceeaşi perioadă, un număr de 293 clase/grupe şi-au suspendat activitatea.

Reamintim că, în săptămâna precedentă, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat 405 infectări în rândul elevilor și 418 în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic

În perioada 23 februarie - 1 martie, și-au suspendat activitatea 494 de clase/grupe.

Vineri seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii din anii terminali vor merge la școală și în scenariul roșu. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.