MENIU

Crește alarmant numărul copiilor cu viroze și pneumonii

Sursa foto: Arhivă

Crește alarmant numărul copiilor cu viroze și pneumonii. Zeci de minori ajung în fiecare săptâmână la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Medicii de acolo abia mai fac față solicitărilor din sezonul rece. 

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și spun că este extrem de important ca părinții să ceară ajutorul de la primele simptome specifice virozelor respiratorii. Altfel pot apărea complicații grave, mai ales la bebeluși.

În special complicații la sugari, cei mai norocoși sunt izolații la domiciliu, alții sunt internați și câteva săptămâni.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași este luată cu asalt de părinții care cer disperați ajutorul medicilor după ce copilul face febră.

„În luna decembrie avem 88 de viroze respiratorii. La noi ajung pacienții care au început un tratament, părinții constată că starea e aceeași și vin la urgențe. Ajung până la 16 ani, dar sunt puțini, incidența mare este intre 0-1, 1,2 ani”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași.

Medicii oferă o serie de sugestii de prevenție. Aceștia sugerează oamenilor să evite aglomerațiile și contactul cu persoanele bolnave.

La Iași au fost înregistrate cinci decese din cauza unor complicații în sezonul gripal de anul trecut. 

Mai multe articole despre:
viroze pneumonii copii viroze