MENIU

Cresc tensiunile în coaliție! Ciolacu, ironii la adresa lui Cîțu pentru reducerea CAS: „Poate au liberalii o lampă a lui Aladin”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților Foto: INQUAM/Octav Ganea

Partenerii de coaliție se iau peste picior în legătură cu măsurile pentu români. Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîțu că nu are sursă de finanțare pentru reducerea CAS pentru a crește salariile.

Marcel Ciolacu l-a taxat pe Florin Cîțu după ce acesta a declarat că reducerea CAS cu 5% ar aduce creșterea salariilor, dar nu este acceptată de parteneri ide coaliție.

Liderul PNL Florin Cîțu a anunțat că soluția pentru creșterea salariilor este reducerea contribuțiilor CAS cu 5%, care ar trebui să fie acceptată de toate partidele din coaliție. 

Despre impactul bugetar privind reducerea CAS, președintele PNL spune că este mai mic decât cel al compensării facturilor din sectorul energetic: „Este mai mic decât impactul bugetar pe care îl avem prin compensarea facturilor pentru sectorul energie, este un impact mai mic”.

PSD însă nu este de acord, președintele Marcel Ciolacu i-a transmis lui Florin Cîțu că nu se știe și sursa de finanțare pentru o reducere a CAS.

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că îl așteaptă pe Florin Cîțu la coaliție „să spună de unde este sursa de finanţare”.

„Îl aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare. Înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin”, a declarat Ciolacu.