MENIU

Cresc salariile din Ministerul Economiei. Cine va beneficia de majorări?

Cresc salariile din Ministerul Economiei. Cine va beneficia de majorări?

Cresc salariile! Nu ale medicilor, nici ale profesorilor, ci... ale angajaţilor din Ministerul Economiei. În medie, cu 40%. Excepţie de la creşteri vor face demnitarii şi diplomaţii. Reprezentanţii ministerului spun că majorările nu se fac din fonduri suplimentare, ci din bugetul alocat în mod normal pe 2016, pe următorii patru ani şi din economii. Anul acesta, şeful instituţiei, Costin Borc, estimează că va face economii în valoare de peste un milion de lei.

Ministerul Economiei are în jur de 420 de angajaţi. Dintre aceştia, 250 vor avea salarii mai mari de la 1 mai.

"S-a creat oportunitatea reducerii discrepanţelor astfel încat salariile de bază pentru angajaţii ministerului să se stabilească la nivelul de 70% din nivelul de salarizare de bază aferent funcţiilor din cadrul Secretariatului General al GUvernului, începând cu data de 1 mai 2016", au afirmat teprezentanţii Ministerului.

De cele mai mare creşteri vor beneficia cei care câştigă salariul minim pe economie, respectiv 1050 de lei lunar. Excepţie de la majorări vor face: ministrul Economiei, secretarii de stat şi diplomaţii.

Impactul acestor creşteri este de aproximativ 1.300.000 de lei şi, mai spun autorităţile, nu s-au alocat fonduri suplimentare. "Ajustarea salarială se face cu încadrarea în bugetul alocat ministerului atât în 2016, cât şi în următorii 4 ani şi cu implementarea unor măsuri de optimizare specifice", conform sursei citate.

Banii mai vin şi din restructurarea a treizeci de posturi. În plus, în urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul se lăuda că va face şi economii în acest sens.

"Sunt probabil mai multe imprimante decât oameni în acest minister. 3 imprimante pe etaj, multifuncţionale ne vor aduce o economie probabil undeva, depinde de câtă hârtie se consumă, dar eu cred că atunci când te şi scoli să te duci să iei hârtia de la imprimantă, tipăreşti mai puţin, ar putea să aducă o economie undeva la 300 de mii de lei anual", spunea atunci ministrul.