MENIU

CRESC infectările cu COVID-19! Autoritățile din Sydney prelungesc lockdown-ul până la finalul lunii iulie

Carantină coronavirus

Autoritățile din Sydney, cel mai mare oraș din Australia, au decis prelungirea carantinei care a intrat în vigoare la sfârşitul lui iunie cu cel puţin două săptămâni pentru cele cinci milioane de rezidenţi, toul ca urmare a riscului revenirii epidemiei de COVID-19. Prin urmare, oamenii pot ieşi, în continuare, din locuinţe doar pentru a-şi cumpăra bunuri esenţiale, a beneficia de îngrijiri medicale, a face exerciţii fizice sau a merge la locul de muncă, dacă este nevoie. Școlile sunt închise, iar locuitorii sunt încurajaţi să rămână la domiciliu.

Australia a fost apreciată, în trecut, pentru bunele sale rezultate iniţiale în gestionarea pandemiei de coronavirus datorate, în principal, închiderii stricte a frontierelor imensei insule-continent, relatează Agerpres.

În prezent, însă, campania de vaccinare se derulează într-un ritm extrem de lent, fapt demonstrat chiar de cifre. Vorbim despre doar 10% din populaţie care a fost imunizată în contextul în care numeroase ţări dezvoltate au început deja să se gândească la lumea postpandemie.

''O spunem cu regret, dar va trebui să prelungim perioada de lockdown cu cel puţin două săptămâni'', a anunţat, astăzi, prim-ministrul New South Wales, Gladys Berejiklian.

Focarul epidemic cauzat de varianta Delta mult mai contagioasă și care se răspândește cu o mai mare rapiditate se extinde, în continuare, în capitala statului New South Wales, în ciuda măsurilor de lockdown impuse pe 26 iunie. Numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 97 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Australia, ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 31.000 de cazuri de infectare şi 912 decese asociate COVID-19.