MENIU

Creatorul Linux: "Nu toţi ar trebui să fim programatori!"

Linus Torvalds, creatorul primului kernel Linux, a spus câteva lucruri interesante zilele trecute într-un interviu acordat Business Insider.

Având în vedere implicarea sa în comunitatea open source şi rolul fundamental pe care l-a avut şi, într-o oarecare măsură, continuă să-l aibă în dezvoltarea kernel-ului Linux, Linus Torvalds este un programator foarte talentat.  Cu toate acestea, nu crede în filosofia că toţi ar trebui să fim programatori şi că, obligat, forţat, pe lângă una sau două limbi străine, copiii noştri ar trebui să înveţe programare de la o vârstă foarte fragedă.

,,Eu de fapt chiar nu cred că ar trebui să încerce să înveţe toată lumea să scrie cod. Eu cred că e un domeniu rezonabil de specializat şi nimeni nu se aşteaptă ca majoritatea oamenilor să o facă. Nu e ca şi cum ai şti să citeşti, să scrii şi să faci calcule matematice de bază.” Cu toate că părerea lui Linus pare destul de radicală, el este de părere că tinerii ar trebui expuşi la această activitate de programare, pentru a descoperi singuri dacă au sau nu o înclinaţie către ea. În cazul în care răspunsul este da, e normal să existe un sistem care să faciliteze transformarea acestui talent într-o carieră. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
Linux creator programatori