MENIU

Creatorul Facebook face o previziune-șoc: smartphone-urile sunt pe cale de dispariţie

Facebook vrea să înlocuiască smartphone-urile, tabletele şi televizoarele cu o pereche de ochelari inteligenţi, care vor funcţiona cu ajutorul creierului uman, a anunțat fondatorul rețelei de socializare în cadrul conferinţei anuale Facebook F8 din San Jose

Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare, a prezentat foaia de parcurs pentru viitorul companiei şi a etalat planul său ambiţios pentru companie pentru următorii 10 ani, scrie Ziarul Financiar.

Zuckerberg a reptat în cadrul conferinţei de săptămâna trecută faptul că în prezent se lucrează la ochelarii smart care vor fi asemeni celor Warby Parkers. Pentru a întări aceste declaraţii, Facebook promite inteligenţă artificială atât de performantă încât se va putea discuta cu calculatoarele, asemeni cu oamenii.

Michael Abrash, omul de ştiinţă al Oculus Research deţinut de Facebook, a comentat că în 5 ani “vom dezvolta o tehnologie care va permite scrierea cu ajutorul creierului, în momentul în care ne vom gândi la ochelarii inteligenţi”.

Şi asta nu este totul! Scopul Facebook este de a împărtăşi, iar Oculus a dezvăluit “Facebook Spaces”, o aplicaţie socială VR care va permite întâlnirea dintre omenii din lumea reală şi “oamenii” care au o cască fixată.

Mai multe articole despre:
null