MENIU

Creatoarea de modă Adina Buzatu, URMĂRITĂ PENAL pentru evaziune şi spălare de bani

Creatoarea de modă Adina Buzatu, URMĂRITĂ PENAL pentru evaziune şi spălare de bani / Foto: ziaremondene.ro

Creatoarea de modă Adina Buzatu este urmărită penal pentru sprijinirea unui grup infracţional, evaziune, fals în înscrisuri şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 1,6 milioane de lei adus bugetului de stat de firma sa, informează DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală i-au adus la cunoştinţă, marţi, suspectei Adina Buzatu punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Acesata este acuzată de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, săvârşite în concurs de infracţiuni.

Din probatoriul administrat în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 20.02.2012- prezent, Buzatu a sprijinit moral şi material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multi inculpaţi. În calitate de asociat unic şi administrator al societăţii T.A.B. Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infracţional organizat, acceptând ca membrii acestuia să emită pentru firma respectivă facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea, se arată în comunicatul DIICOT.