MENIU

Drumul expres Craiova – Piteşti, în linie dreaptă. Anunțul surprinzător al premierului

Vesti bune despre drumul expres Craiova - Pitesti

Firmele care vor proiecta şi executa drumul expres Craiova – Piteşti au fost desemnate, astăzi, potrivit anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă, la Universitatea din Craiova.

Premierul a afirmat că lucrările ar trebui să fie gata în trei ani, garanţia pe care trebuie să o dea constructorii fiind de şapte ani, potrivit Realitatea de Craiova.

„Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie ai drumului expres în regim de autostradă Craiova – Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizarea a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei rutiere în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni", a declarat Dăncilă.

Tronsonul doi al drumului expres, care va trece pe teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti are o lungime de aproximativ 121 kilometri şi o valoare estimată de peste 3,7 miliarde lei fără TVA.

Premierul nu a făcut public numele câştigătorilor contractelor de proiectare şi execuţie ai drumului expres și urmează să vedem dacă vor exista și contestări ale procesului de desemnare.

Mai multe articole despre:
Craiova - Piteşti