MENIU

Ce este cardiopatia ischemică?

cardiopatia ischemică

Cradiopatia ischemică este o afecțiune cardiacă foarte gravă și care în multe cazuri poate să ducă la deces. Aceasta este boala de care suferea și actrița Cristina Stamate, care a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani.

Cardiopatia ischemică este o boală care afectează arterele coronare, lucru care duce la scăderea cantității de sânge care irigă mușchiul inimii. Această afecțiune duce la apariția anginei pectrorale sau a infarctului miocardic, motiv pentru care multe persoane ajung să își piardă viața din această cauză, potrivit sfatulmedicului.ro. Principalele cauze care duc la aparția aceste boli sunt fumatul, colesterolul crescut sau hipertensiunea arterială.

Cradiopatia ischemică. Care sunt principalele simptome ale acestei boli?

Primele simptome care anunță instalarea acestei boli în organism sunt durerile puternice în piept. Aceste dureri poartă denumirea de angină pectorală și apar de cele mai multe ori în urma efortului fizic și dispar imediat după încetarea activității fizice. Cu toate acestea, există și situațiile în care durerile apar frecvent, fără să aibă o legătură directă cu efortul, semn că boala este într-un stadiu avansat.

Cradiopatia ischemică. Cea mai gravă formă de cardiopatie ischemică este infarctul miocardic, care în cele mai multe cazuri duce la decesul pacientului. Medicii avertizează că durerile puternice în piept trebuie să fie un semnal de alarmă, care să îi trimită pe bolnavi direct la medic, pentru un control amănunțit.