MENIU

Cozmin Gușă: Represalii dure contra presei libere! Au fost închise conturile de YouTube, Tik-Tok și Facebook ale GOLD FM

Cozmin Gușă: Represalii dure contra presei libere! Au fost închise conturile de YouTube, Tik-Tok și Facebook ale GOLD FM/ Foto: Facebook

În ultimele 48 de ore, au fost suspendate, blocate sau închise conturile de pe rețelele de socializare ale Gold FM. Nu există motivație care să stea în picioare pentru asemenea decizie. În fragmentele de emisiune pe care le-am postat pe aceste conturi abordările noastre au fost echilibrate, conform legii, neexistând nicio îndoială că am respectat deontologia jurnalistică, a anunțat, sâmbătă dimineață, comentatorul politic Cozmin Gușă. 

"Va multumesc pentru solidaritate, in numele colegilor mei de la Gold FM. Si noi, din fericire o avem (solidaritatea - n.r.), datorita Clubului de Presa. Chiar daca exista aceasta actiune de represalii fata de anul trecut exista aceasta solidaritate. 

Practic, sunt in dubii. Noi, in aceasta saptamana care s-a incheiat, nu am emis diferit. Am avut acceiasi invitati si am dezbatut sibiectele zilei. Numai ca am avut aceasta discutie cu George Simion, care a obtinut acordul meu sa candidez la Capitala in numele AUR si de aici am aparut aceasta tarabanda. 

De data asta, miercuri seara, imediat dupa limpezirea anuntului lui George Simion, mi-a fost blocat contul de Facebook din  motive care nu exista. Am facut recurs. Nu a vorbit nimeni cu mine. 

Joi seara, dupa emisiunea cu Nicoleta Cone, vineri, la o zi deci si contul de TikTok a fost blocat iar ce de Youtube a fost inchis. E evident ca nevazuta mana politica actioneaza. Incearca sa mi se faca probleme pe toate partile si in activitatea de la Judo, unde sunt presedinte, si in zona mediatica. De ce? Candidatii de la Bucuresti sunt slabi. Un candidat aflat in spatele unui partid suvernaist le-ar strica jocurile. Principalul beneficiar daca as intra in cursa as fiu eu si atunci jocurilor lor au fost stricate. 

Sa distrugi o afacere privata care e a mea, a fost facuta pe credit. Noi am reclamat la Clubul de presa, care va sesiza organele statului, daca nu cumva si statul e implicat. Sa nu isi frece nimeni mainile de bucurie ca Gold FM a patit asta. Ei incep cu Gold FM pentru ca e mai incisiv, dar vor urma altii", a declarat, sambta, Cozmin Gusa, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS.

Intrebat cine crede ca se teme de posibila sa candidatura la Capitala, analistul politic a raspuns: "George Simion nu ia in calcul (sa candideze - n.r.), el mi-a propus. Eu nu am refuzat si acum mergem pe acest sistem de masurare, sa vedem daca sunt pe placul bucurestenilor. In sensul asta am amanat decizia. Cine ar fi deranjat? Cei de la putere. Iohannis are doi favoriti: Nicusor Dan, pe care l-a sustinut si in 2020, si Cirstoiu, iar partea cealalta din Coalitie, prin  PSD, il are tot pe Cirstoi si pe Piedone, pe care Ciolacu il pastoreste din umbra. Ei cu totii sunt deranjati de partidul asta AUR, de un curent suveranist pentru ca se cam termina multe lucruri - se va face promovarea culturii, se cam termina cu curentul asta LGBT (...). 

ȘTIREA INIȚIALĂ

În consecință, considerăm că e vorba de o persecuție instrumentată la adresa Gold FM și vom sesiza Clubul de Presă legat de acest lucru, precum și instituțiile abilitate să cerceteze cine a pus la cale această persecuție împotriva unei entități media din România, care s-a distins în ultimii ani prin poziții echilibrate, corecte, într-adevăr, multe dintre ele contravenind propagandei oficiale care a fost răspândită în spațiul public.

Sursa: solidenews.ro